web design

web design

La capitolul

web design ne mandrim cu realizarile noastre si consideram ca suntem buni.

Procesul de web design al unui proiect (sit, shop, portal, etc.),  se imparte in doua sectiuni mari:

- front-end, reprezinta partea din “fata” a sitului, adica tot ceea ce vede un utilizator cand navigheaza pe sit;  interfata functionala, implementarea functionalitatilor sitului realizata de cele mai multe ori in Javascript.  Realizarea unui front-end corect, la mana, fara utilizarea uneltelor care iti injumatatesc munca, in schimb iti inmultesc codul, este obligatorie. Nu prea agream codul generat automat. De cele mai multe ori apar probleme la afisarea sitului cu versiuni diferite de browsere, paginile sunt greu de intretinut, si daca doresti sa faci o modificare esti pus in fata unei probleme.
Ce este mai important ?  de cele mai multe ori, codul generat automat face ca paginile sa nu fie SEO friendly, ducand de multe ori la munca importanta in plus pentru a obtine optimizarea sitului in discutie pe motoarele de cautare. Web design-ul se face cu cap !

Web design face mai nou, “toata lumea”,  dar diferenta o fac cei cu experienta.

- back-end, sau partea din “spate” a sitului, locul unde utilizatorul nu ajunge sa vada ce este, dar, unde se petrec toate lucrurile legate de functionarea sitului. Pentru realizarea back-end-ului, folosim tehnologii orientate pe obiect, iar ca limbaje de programare: Java, PhP, JavaScript si ActionScript.

Testam in permanenta codul HTML pentru a respecta standardele si folosim unelte W3C si inca multe altele, astfel incat la final, situl sa corespunda din toate punctele de vedere cerintelor clientului. Web design-ul este o provocare pentru fiecare proiect nou. O gandire structurata si o intelegere foarte buna a cerintelor clientului fac departajarea intre un final bun si un final ratat in cazul unui proiect de

web design.